DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ
28.10.2024 PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , weka – gluten , masło, dżem 100%
II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy (mleko, mąka ziemniaczana, cukier),talerzyk owocowo – warzywny ‘’owoc – kaki, kalarepa, żurawina’’
OBIAD: Zupa ziemniaczana (wywar warzywny – seler, ziemniaki, śmietana ,przyprawy), ryż na parze , filet z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym (filet z kurczaka , ananas, papryka, pomidory) , marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.
29.10.2024 WTOREK
ŚNIADANIE: Bawarka (mleko),chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło,
pasta z jaj , szczypiorek , rzodkiewka
II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku z orzechami i rodzynkami, talerzyk owocowo – warzywny
‘’gruszka, papryka , ogórek świeży’’
OBIAD: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym – gluten (wywar warzywny – seler, groszek ptysiowy – gluten, brokuły, mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy) , ziemniaki ,kotlet mielony (kark, jaja , bułka tarta – gluten ,cebula, czosnek ,olej rzepakowy, przyprawy), buraki zasmażane ( buraki , masło, mąka pszenna – gluten ,śmietana ,przyprawy), kompot wieloowocowy.
30.10.2024 ŚRODA
ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień, żyto), masło, chleb tostowy – pszenny (gluten) z serem żółtym, szynką (na ciepło) i ketchupem
II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy ( truskawki, mąka ziemniaczana , cukier) , pałeczki kukurydziane,
talerzyk owocowo – warzywny ‘’melon , marchew, pomidor koktajlowy’’
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem – gluten (zboże) (wywar warzywny – seler , makaron – gluten, koncentrat pomidorowy ,śmietana, przyprawy), kasza jęczmienna – gluten na parze z gulaszem drobiowym (mięso – filet z indyka, mąka pszenna – gluten ,cebula ,czosnek ,olej rzepakowy, przyprawy), sałatka szwedzka z cebulką, kompot wieloowocowy.
31.10.2024 CZWARTEK
ŚNIADANIE: Mleko , weka – gluten , masło, ser biały z miodem
II ŚNIADANIE: Herbata miętowa , rogaliki maślane – gluten ( drożdże, jaja, mąka pszenna – gluten, cukier, masło) , talerzyk owocowo – warzywny ,, jabłko, papryka , kalarepa’’
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem ( wywar warzywny – seler, ryż, śmietana, ogórek kiszony, przyprawy), ziemniaki, klops rybny ( filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, ser żółty ,olej rzepakowy, przyprawy), surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , kompot wieloowocowy.