Nasze Posiłki

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

28.10.2024  PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , weka – gluten , masło, dżem 100%

II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy (mleko, mąka ziemniaczana, cukier),talerzyk owocowo – warzywny ‘’owoc – kaki, kalarepa, żurawina’’

         OBIAD: Zupa ziemniaczana (wywar  warzywny – seler, ziemniaki, śmietana ,przyprawy), ryż na parze , filet z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym (filet z kurczaka , ananas, papryka, pomidory) , marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.

 

29.10.2024  WTOREK

 

ŚNIADANIE: Bawarka (mleko),chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło,

pasta z jaj , szczypiorek , rzodkiewka

II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku z orzechami  i rodzynkami, talerzyk  owocowo – warzywny

 ‘’gruszka, papryka , ogórek świeży’’

OBIAD: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym – gluten (wywar  warzywny – seler, groszek ptysiowy – gluten,   brokuły, mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy) , ziemniaki ,kotlet mielony (kark, jaja , bułka tarta – gluten ,cebula, czosnek ,olej rzepakowy, przyprawy), buraki zasmażane ( buraki , masło, mąka pszenna – gluten  ,śmietana ,przyprawy), kompot  wieloowocowy.

 

30.10.2024  ŚRODA

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień, żyto), masło, chleb tostowy – pszenny (gluten) z serem żółtym, szynką  (na ciepło) i ketchupem 

II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy ( truskawki, mąka ziemniaczana , cukier) , pałeczki kukurydziane,

   talerzyk  owocowo – warzywny ‘’melon , marchew, pomidor koktajlowy’’

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem – gluten (zboże) (wywar  warzywny – seler , makaron – gluten, koncentrat pomidorowy ,śmietana, przyprawy), kasza jęczmienna – gluten na parze z gulaszem drobiowym (mięso – filet z indyka, mąka pszenna – gluten ,cebula ,czosnek ,olej rzepakowy, przyprawy), sałatka szwedzka z cebulką, kompot wieloowocowy.

 

31.10.2024  CZWARTEK

 

ŚNIADANIE: Mleko , weka – gluten , masło, ser biały z miodem

II ŚNIADANIE: Herbata miętowa , rogaliki maślane  – gluten ( drożdże, jaja, mąka pszenna – gluten,    cukier, masło)  , talerzyk owocowo  – warzywny ,, jabłko, papryka , kalarepa’’

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem ( wywar warzywny – seler, ryż, śmietana, ogórek kiszony, przyprawy), ziemniaki, klops rybny ( filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, ser żółty ,olej rzepakowy, przyprawy), surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , kompot wieloowocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.       Polityka prywatności
ZGADZAM SIĘ

Ułatwienia dostępu