Nasze Posiłki

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

20.01.2025  PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto) ,chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło , ser żółty,

pomidor malinowy, ogórek świeży

II ŚNIADANIE: Budyń czekoladowy (mleko, mąka ziemniaczana, kakao – gluten, cukier),

 talerzyk  owocowo – warzywny ‘’gruszka, rzodkiewka ,papryka’’

            OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami ( wywar mięsno – warzywny seler ,czosnek, ziemniaki,

groch łuskany, przyprawy), makaron – gluten (zboże) z musem truskawkowym, marchew do gryzienia,

 kompot wieloowocowy.

 

 

21.01.2025  WTOREK

 

                   ŚNIADANIE: Kakao (mleko), chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło ,

                                                               kiełbasa żywiecka, pomidor  malinowy, ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku z orzechami i rodzynkami, talerzyk owocowo – warzywny

‘’ jabłko, marchew ,kalarepa’’

OBIAD: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym – gluten (wywar warzywny – seler ,groszek  ptysiowy ,dynia,

     mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy), kasza bulgur – gluten na parze,

 pieczeń rzymska ( mięso – kark , jaja, cebula ,czosnek, mąka pszenna – gluten , olej rzepakowy, przyprawy) ,

buraki zasmażane ( buraki, masło , mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy), kompot wieloowocowy.

 

   22.01.2025  ŚRODA   

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka (mleko) , chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło , pasta z sera białego

 ze szczypiorkiem i rzodkiewką

   II ŚNIADANIE: Galaretka owocowa , talerzyk  owocowo – warzywny

 ’’banan, papryka ,ogórek świeży’’

OBIAD: Zupa kalafiorowa z makaronem – gluten (zboże) (wywar warzywny – seler ,makaron – gluten ,kalafior, śmietana ,przyprawy), ryż na parze, potrawka z indyka (filet z indyka, włoszczyzna, mąka pszenna – gluten, śmietana ,olej rzepakowy, przyprawy) ,marchew tarta z chrzanem ,kompot wieloowocowy.

 

 

                                                                 23.01.2025  CZWARTEK

 

ŚNIADANIE: Bawarka (mleko), chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło , pasta z jaj,          

cebula zielona , papryka

II ŚNIADANIE: Mleko, rogaliki maślane – gluten ( drożdże, jaja, mąka pszenna – gluten,

cukier, masło) ,talerzyk owocowo – warzywny ’’owoc – kaki, kalarepa, rzodkiewka’’

OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem ( wywar warzywny – seler ,ryż, koperek, śmietana, przyprawy),

łazanki z mięsem i kapustą (mięso wieprzowe- łopatka, makaron – gluten , kapusta biała ,

olej rzepakowy, przyprawy), marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.

 

 

24.01.2025  PIĄTEK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko), chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło,

     szynka, ogórek kiszony, pomidor malinowy         

   II ŚNIADANIE: Ryż na mleku z jabłkiem prażonym ,talerzyk owocowo – warzywny

   ‘’pomarańcz, ogórek świeży, papryka’’

OBIAD: Krupnik – gluten ( wywar warzywny – seler, kasza jęczmienna – gluten, śmietana, przyprawy),

ziemniaki, ryba miruna – smażona (filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, olej rzepakowy,

mąka pszenna gluten,  przyprawy),  surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką , kompot wieloowocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.       Polityka prywatności
ZGADZAM SIĘ

Ułatwienia dostępu