DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ
9.06.2025 PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , weka – gluten, masło, miód
II ŚNIADANIE: Kasza jaglana na mleku z truskawkami, talerzyk owocowo – warzywny
‘’brzoskwinia , papryka, ogórek świeży’’
OBIAD: Zupa ziemniaczana (wywar warzywny – seler, ziemniaki, śmietana ,przyprawy) ,makaron spaghetti – gluten ( zboże) z mięsem, pieczarkami, pomidorami i serem żółtym (mięso – kark, pomidory, czosnek, cebula, pieczarki, ser żółty ,olej rzepakowy, przyprawy),marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.
10.06.2025 WTOREK
ŚNIADANIE: Kakao (mleko), tosty na ciepło – chleb tostowy – pszenny (gluten), z serem żółtym ,
szynką i ketchupem, masło
II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy(mleko, mąka ziemniaczana, cukier),talerzyk owocowo – warzywny
‘’ jabłko, rzodkiewka ,kalarepa’’
OBIAD: Zupa grochowa z makaronem – gluten (zboże) ( wywar mięsno – warzywny – seler ,czosnek,
makaron – gluten,boczek, groch łuskany,przyprawy),ziemniaki, podudzie z kurczaka pieczone ,mizeria ze śmietaną,
kompot wieloowocowy.
11.06.2025 ŚRODA
ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień, żyto), chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło,
serek almette , szczypiorek, pomidor malinowy
II ŚNIADANIE: Galaretka owocowa ,talerzyk owocowo – warzywny
‘’truskawki , kalarepa, papryka’’
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem ( wywar warzywny – seler ,ryż, ogórek kiszony, śmietana, przyprawy),
łazanki z mięsem i kapustą (mięso wieprzowe – łopatka, makaron – gluten , kapusta biała ,
olej rzepakowy, przyprawy), marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.
12.06.2025 CZWARTEK
ŚNIADANIE: Bawarka (mleko), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,
jajo – gotowane , cebula zielona, rzodkiewka
II ŚNIADANIE: Actimel , rogaliki maślane – gluten ( drożdże, jaja, mąka pszenna – gluten ,cukier, masło) talerzyk owocowo – warzywny ‘’ arbuz, ogórek świeży, pomidor koktajlowy ’’
OBIAD: Krem z pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym – gluten (wywar warzywny – seler ,
groszek ptysiowy – gluten, papryka, pomidory, ser mozzarella, mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy),
ziemniaki, filet z kurczaka smażony ( filet z kurczaka, jaja, mąka pszenna – gluten ,olej rzepakowy,
bułka tarta – gluten, przyprawy),marchew gotowana z groszkiem ( marchew, groszek, masło,
mąka pszenna – gluten , przyprawy),kompot wieloowocowy.
13.06.2025 PIĄTEK
ŚNIADANIE: Kakao ( mleko),chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło,
kabanos wieprzowy, ogórek małosolny, pomidor malinowy
II ŚNIADANIE: Ryż na mleku z jabłkiem prażonym, talerzyk owocowo – warzywny
’’nektarynka, kalarepa, papryka’’
OBIAD: Zupa grysikowa – gluten ( wywar warzywny- seler, kasza manna – gluten, przyprawy), ziemniaki,
ryba miruna – smażona (filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, olej rzepakowy,
mąka pszenna – gluten, przyprawy),surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , kompot wieloowocowy.