Nasze Posiłki

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

4.12.2023  PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto) ,chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło , tuńczyk, cebula zielona, papryka

II ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku z musem truskawkowym , talerzyk owocowo – warzywny

 ‘’jabłko , rzodkiewka, ogórek świeży’’

OBIAD: Barszcz biały ( mąka żytnia – gluten) z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny – seler,  czosnek, ziemniaki, biała  kiełbasa, przyprawy) ,makaron – gluten ( zboże) z serem białym , marchew do gryzienia , kompot wieloowocowy.

 

5.12.2023  WTOREK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko) , chleb pszenno – żytni, orkisz, graham ( gluten), masło,

kiełbasa krakowska, pomidor malinowy, ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy (mleko ,mąka ziemniaczana, cukier), talerzyk  owocowo – warzywny ” mandarynka, kalarepa, marchew”

OBIAD : Krem z pomidorów i papryki z grzankami – gluten i serem mozzarella (wywar warzywny – seler , grzanki – gluten, pomidory , papryka, ser mozzarella ,mąka pszenna – gluten ,śmietana, przyprawy) , ziemniaki , kotlet mielony ( kark , jaja, bułka tarta – gluten, cebula , czosnek, olej rzepakowy, przyprawy) , kapusta  zasmażana (kapusta kiszona ,masło, mąka pszenna – gluten, przyprawy), kompot wieloowocowy.

 

6.12.2023  ŚRODA

 

ŚNIADANIE: Bawarka ( mleko), chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten),  masło ,

serek almette , ogórek świeży, rzodkiewka

  II ŚNIADANIE: Herbata , sałatka owocowa (jabłko, mandarynka, gruszka , kiwi, banan, kaki)

OBIAD: Zupa neapolitańska z makaronem – gluten (zboże) ,mięsem i serem żółtym (wywar  mięsno – warzywny – seler,  makaron – gluten, śmietana, ser żółty, filet z indyka , przyprawy),  ryż na parze , schab duszony w sosie ( schab , olej rzepakowy, mąka pszenna – gluten, czosnek, przyprawy) , brokuły na parze , kompot wieloowocowy.

 

7.12.2023  CZWARTEK

 

ŚNIADANIE: Kawa inka ( jęczmień, żyto) , chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten),  masło, pasta z pora, jaj i sera żółtego

II ŚNIADANIE: Ryż na mleku z jabłkiem prażonym ,talerzyk owocowo – warzywny

 ’’banan ,papryka ,ogórek świeży’

OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar warzywny – seler, ogórek kiszony, ziemniaki ,

śmietana, przyprawy),kasza jęczmienna – gluten na parze z gulaszem drobiowym  ( mięso – filet z indyka , mąka pszenna – gluten ,cebula, czosnek, olej rzepakowy, przyprawy),buraki tarte z chrzanem , kompot wieloowocowy.

 

8.12.2023  PIĄTEK

 

ŚNIADANIE: Kakao ( mleko), chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten),  masło,

kabanos wieprzowy, pomidor malinowy , ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Herbata  miętowa , sernik  ( ser biały, jaja, cukier , mąka ziemniaczana , masło),

talerzyk owocowo – warzywny ,, owoc – kaki , kalarepa , marchew’’

OBIAD: Zupa pieczarkowa z zacierką – gluten  ( wywar warzywny – seler, zacierka – gluten ,

 śmietana,  pieczarki, przyprawy) , ziemniaki, klops rybny ( filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, ser żółty,  olej rzepakowy, przyprawy) , surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką , kompot wieloowocowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.       Polityka prywatności
ZGADZAM SIĘ

Ułatwienia dostępu