Nasze Posiłki

                                                        JADŁOSPIS

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

 

 

18.08.2025 PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto),chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło , tuńczyk, cebula zielona, papryka

II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku z orzechami i rodzynkami, talerzyk owocowo – warzywny

‘‘gruszka, ogórek świeży, rzodkiewka ’’

OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy z makaronem – gluten ( zboże) (wywar warzywny – seler,

makaron – gluten, soczewica czerwona , przyprawy), ryż na parze ,filet z indyka,

w sosie słodko – kwaśnym (filet z indyka , ananas, papryka, pomidory) ,

marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.

 

19.08.2025 WTOREK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,

pasztet drobiowy, ogórek małosolny, pomidor malinowy

II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy (mleko, mąka ziemniaczana, cukier),

talerzyk owocowo – warzywny‘’ jabłko, papryka, kalarepa ’’

OBIAD: Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym – gluten (wywar warzywny – seler ,

groszek ptysiowy , ziemniaki, pietruszka, kalafior, mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy), ziemniaki, podudzie z kurczaka pieczone, mizeria ze śmietaną, kompot wieloowocowy.

 

20.08.2025 ŚRODA

 

ŚNIADANIE: Bawarka (mleko), chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło,

pasta z sera białego ze szczypiorkiem i rzodkiewką

II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy ( truskawki, mąka ziemniaczana , cukier), chrupki kukurydziane,

talerzyk owocowo – warzywny ’’banan, marchew, ogórek świeży’’

OBIAD: Rosół z makaronem – gluten (zboże) (wywar mięsno – warzywny – seler,

makaron – gluten ,kapusta włoska ,por ,marchew , pietruszka, lubczyk, cebula, czosnek,

mięso wołowe, mięso z kurczaka, przyprawy) a’la gołąbki w sosie pomidorowym ( pręga wołowa,

kasza manna – gluten , ryż, jaja, kapusta biała, mąka pszenna – gluten , koncentrat pomidorowy,

śmietana , przyprawy), sałata lodowa z sosem winegret , kompot wieloowocowy.

 

21.08.2025 CZWARTEK

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,

pasta z jaj, cebula zielona , papryka

II ŚNIADANIE: Mleko, chałka – gluten z dżemem 100% ,talerzyk owocowo – warzywny

’’arbuz, kalarepa, marchew’’

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar warzywny – seler ,ryż ,koncentrat pomidorowy,

śmietana ,przyprawy),kasza jęczmienna – gluten na parze z pulpetem w sosie (kark , jaja,

mąka pszenna – gluten ,cebula, czosnek, olej rzepakowy, przyprawy), buraki tarte z chrzanem ,

kompot wieloowocowy.

 

22.08.2025 PIĄTEK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło, kiełbasa krakowska,

ogórek małosolny, pomidor malinowy

II ŚNIADANIE: Ser biały na słodko, talerzyk owocowo – warzywny ‘’jabłko, papryka, ogórek świeży ’’

OBIAD: Zupa pieczarkowa z zacierką – gluten( wywar warzywny – seler, zacierka – gluten , pieczarki,

śmietana ,przyprawy), ziemniaki, kotleciki rybne ( filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, ser żółty ,

olej rzepakowy, przyprawy), surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką , kompot wieloowocowy.

 

 

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.       Polityka prywatności
ZGADZAM SIĘ

Ułatwienia dostępu