Nasze Posiłki

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

 

12.05.2025  PONIEDZIAŁEK

 

 ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień, żyto)   ,chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło , tuńczyk,cebula zielona, papryka

                                   II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy(mleko, mąka ziemniaczana, cukier), talerzyk owocowo – warzywny  ‘’ mandarynka , ogórek świeży, rzodkiewka ’’

                   OBIAD: Zupa ziemniaczana (wywar  warzywny – seler, ziemniaki, śmietana ,przyprawy)

                  makaron spaghetti – gluten ( zboże) z mięsem, pieczarkami, pomidorami i serem żółtym

                   (mięso – kark, pomidory, czosnek, cebula, pieczarki, ser żółty ,olej rzepakowy, przyprawy),

                                                  marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.

 

13.05.2025  WTOREK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko), tosty na ciepło – chleb tostowy – pszenny (gluten), z serem żółtym ,

szynką  i ketchupem, masło

                 II ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku z granolą owocową, talerzyk owocowo – warzywny

‘’jabłko , marchew, kalarepa’’

OBIAD: Krem z pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym – gluten (wywar  warzywny – seler ,

 groszek ptysiowy – gluten, papryka, pomidory, ser mozzarella, mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy), ziemniaki, podudzie z kurczaka pieczone ,mizeria ze śmietaną , kompot wieloowocowy.

 

14.05.2025  ŚRODA

 

ŚNIADANIE: Mleko , weka – gluten , masło, ser biały z miodem

           II ŚNIADANIE: Herbata miętowa , bułeczki maślane – gluten ( drożdże, jaja, mąka pszenna – gluten ,

                       cukier, masło) , talerzyk owocowo – warzywny ‘’banan, pomidor koktajlowy, kalarepa’’

OBIAD: Zupa neapolitańska z makaronem – gluten (zboże),mięsem i serem żółtym

( wywar mięsno – warzywny seler, makaron – gluten , śmietana, ser żółty , filet z indyka, przyprawy)

 ryż na parze , schab duszony w sosie ( schab, olej rzepakowy, mąka pszenna – gluten, czosnek, przyprawy) ,

 surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, marchew, jabłko, kukurydza, śmietana , majonez),

kompot wieloowocowy.

 

                                                                    15.05.2025  CZWARTEK

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto), chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło,

pasta z jaj, szczypiorek , rzodkiewka                                                                          

II ŚNIADANIE: Mleko, chałka – gluten z dżemem 100% ,talerzyk owocowo – warzywny

                                                               ‘’melon, papryka, ogórek świeży’’

OBIAD: Krupnik – gluten ( wywar warzywny – seler, kasza jęczmienna – gluten, śmietana, przyprawy),

ziemniaki, ryba miruna – smażona (filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, olej rzepakowy,

     mąka pszenna gluten,  przyprawy) , surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką ,

kompot wieloowocowy

 

16.05.2025  PIĄTEK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko) , chleb pszenno – żytni , orkisz, graham(gluten), masło ,

parówki z szynki 93 % mięsa ,ketchup

       II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy ( truskawki, mąka ziemniaczana , cukier) , chrupki kukurydziane,

                                         talerzyk owocowo – warzywny  ‘’jabłko, rzodkiewka, kalarepa’’

OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami ( wywar warzywny – seler, ziemniaki, buraki, czosnek,

śmietana, przyprawy), pierogi – gluten  z truskawkami , borówkami i  serem białym (ser biały ,truskawki,    borówki, jaja, mąka pszenna – gluten, śmietana, cukier, masło ) ,marchew do gryzienia,

kompot wieloowocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.       Polityka prywatności
ZGADZAM SIĘ

Ułatwienia dostępu