DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ
20.10.2025 PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Kakao (mleko) ,chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło , tuńczyk,
cebula zielona, papryka
II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku z orzechami i rodzynkami, talerzyk owocowo – warzywny
‘‘gruszka, rzodkiewka, kalarepa ’’
OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami ( wywar mięsno – warzywny – seler, czosnek, ziemniaki ,boczek,
groch łuskany, przyprawy),ryż na parze ,filet z indyka, w sosie słodko – kwaśnym
(filet z indyka , ananas, papryka, pomidory) , marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.
21.10.2025 WTOREK
ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto) , chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,
pasta z jaj, szczypiorek, rzodkiewka
II ŚNIADANIE: Coktail – owocowy (jogurt naturalny , kefir ,owoc – jagoda, cukier),
talerzyk owocowo – warzywny‘’ jabłko, marchew, ogórek świeży ’’
OBIAD: Krem brokułowy z grzankami – gluten (wywar warzywny – seler ,grzanki – gluten , brokuły,
mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy), ziemniaki, kotlet mielony
(kark, jaja , bułka tarta – gluten ,cebula ,czosnek ,olej rzepakowy, przyprawy), kapusta zasmażana
( kapusta, masło, mąka pszenna – gluten ,przyprawy), kompot wieloowocowy.
22.10.2025 ŚRODA
ŚNIADANIE: Kakao (mleko), bułka pszenna – gluten, masło, filet drobiowy,
pomidor malinowy, ogórek kiszony
II ŚNIADANIE: Budyń czekoladowy (mleko, mąka ziemniaczana, kakao – gluten, cukier),
talerzyk owocowo – warzywny ’’melon, papryka, kalarepa’’
OBIAD: Rosół z makaronem – gluten (zboże) (wywar mięsno – warzywny – seler,
makaron – gluten ,kapusta włoska ,por ,marchew , pietruszka, lubczyk, cebula, czosnek, mięso wołowe,
mięso z kurczaka, przyprawy) a’la gołąbki w sosie pieczarkowym ( pręga wołowa, kasza manna – gluten , ryż, jaja, kapusta biała, mąka pszenna – gluten , pieczarki, śmietana , przyprawy),
sałata lodowa z sosem winegret , kompot wieloowocowy.
23.10.2025 CZWARTEK
ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,
pasta z sera białego ze szczypiorkiem i rzodkiewką
II ŚNIADANIE: Herbata miętowa ,babka piaskowa (kakao, mleko, jaja, mąka pszenna – gluten , cukier, masło),
talerzyk owocowo – warzywny ’’kiwi, pomidor koktajlowy, ogórek świeży’’
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem – gluten (zboże) (wywar warzywny – seler , makaron – gluten, koncentrat pomidorowy ,śmietana, przyprawy),ziemniaki, ryba miruna – smażona (filet z miruny, jaja,
bułka tarta – gluten, olej rzepakowy, mąka pszenna – gluten, przyprawy),
surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , kompot wieloowocowy.
24.10.2025 PIĄTEK
ŚNIADANIE: Kakao (mleko), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło, kiełbasa żywiecka,
ogórek kiszony, pomidor malinowy
II ŚNIADANIE: Galaretka owocowa, talerzyk owocowo – warzywny ‘’jabłko , papryka, kalarepa’’
OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami ( wywar warzywny – seler ,ziemniaki, buraki, czosnek,
śmietana , przyprawy), pierogi – gluten z truskawkami , borówkami i serem białym (ser biały ,truskawki, jaja, mąka pszenna – gluten, śmietana, cukier, masło ) ,marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.