Nasze Posiłki

                                             JADŁOSPIS 

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

 

 

 

 

 

 

 

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

 

 

 

15.09.2025 PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , weka – gluten, masło, miód

II ŚNIADANIE: Kasza jaglana na mleku z truskawkami, talerzyk owocowo – warzywny

‘’ gruszka, papryka, ogórek świeży’’

OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami ( wywar mięsno – warzywny seler, czosnek, ziemniaki ,boczek,

groch łuskany, przyprawy),makaron – gluten (zboże) z serem białym, marchew do gryzienia,

kompot wieloowocowy.

 

 

16.09.2025 WTOREK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło, pasztet drobiowy,

ogórek kiszony, pomidor malinowy

II ŚNIADANIE: Mleko, chałka – gluten z dżemem 100% talerzyk owocowo – warzywny

‘’ jabłko, żurawina, kalarepa’’

OBIAD: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym – gluten (wywar warzywny – seler,

groszek ptysiowy – gluten, dynia, mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy), ziemniaki,

podudzie z kurczaka pieczone, mizeria ze śmietaną, kompot wieloowocowy.

 

 

17.09.2025 ŚRODA

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto) , chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło,

pasta z pora jaj i sera żółtego

II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z granolą owocową (jogurt naturalny, granola owocowa),

talerzyk owocowo – warzywny ‘’ banan, marchew, ogórek świeży ’’

OBIAD: Rosół z makaronem – gluten (zboże) (wywar mięsno – warzywny – seler,

makaron – gluten ,kapusta włoska ,por ,marchew , pietruszka, lubczyk, cebula, czosnek, mięso wołowe,

mięso z kurczaka, przyprawy) a’la gołąbki w sosie pomidorowym ( pręga wołowa, kasza manna – gluten , ryż, jaja, kapusta biała, mąka pszenna – gluten , koncentrat pomidorowy, śmietana , przyprawy),

sałata lodowa z sosem winegret , kompot wieloowocowy.

 

 

18.09.2025 CZWARTEK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko) , chleb pszenno – żytni , orkisz, graham(gluten), masło ,

szynka, pomidor malinowy, ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Galaretka owocowa , talerzyk owocowo warzywny

nektarynka ,kalarepa, pomidor koktajlowy’’

OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem (wywar warzywny – seler ,koperek , ryż , śmietana ,przyprawy),

kasza bulgur – gluten na parze z pulpetem w sosie (kark , jaja,mąka pszenna – gluten ,cebula, czosnek,

olej rzepakowy, przyprawy), buraki tarte z chrzanem , kompot wieloowocowy.

 

 

19.09.2025 PIĄTEK

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,

pasta z jaj, szczypiorek, rzodkiewka

II ŚNIADANIE: Ryż na mleku z jabłkiem prażonym, talerzyk owocowo – warzywny

‘’ śliwka, ogórek świeży, papryka ’’

OBIAD: Zupa pieczarkowa z zacierką – gluten( wywar warzywny – seler, zacierka – gluten , pieczarki,

śmietana ,przyprawy), ziemniaki, kotleciki rybne ( filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, ser żółty ,

olej rzepakowy, przyprawy), surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką , kompot wieloowocowy.

 

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.       Polityka prywatności
ZGADZAM SIĘ

Ułatwienia dostępu