JADŁOSPIS
DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ
DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ
15.09.2025 PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , weka – gluten, masło, miód
II ŚNIADANIE: Kasza jaglana na mleku z truskawkami, talerzyk owocowo – warzywny
‘’ gruszka, papryka, ogórek świeży’’
OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami ( wywar mięsno – warzywny – seler, czosnek, ziemniaki ,boczek,
groch łuskany, przyprawy),makaron – gluten (zboże) z serem białym, marchew do gryzienia,
kompot wieloowocowy.
16.09.2025 WTOREK
ŚNIADANIE: Kakao (mleko), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło, pasztet drobiowy,
ogórek kiszony, pomidor malinowy
II ŚNIADANIE: Mleko, chałka – gluten z dżemem 100% talerzyk owocowo – warzywny
‘’ jabłko, żurawina, kalarepa’’
OBIAD: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym – gluten (wywar warzywny – seler,
groszek ptysiowy – gluten, dynia, mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy), ziemniaki,
podudzie z kurczaka pieczone, mizeria ze śmietaną, kompot wieloowocowy.
17.09.2025 ŚRODA
ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto) , chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło,
pasta z pora jaj i sera żółtego
II ŚNIADANIE: Jogurt naturalny z granolą owocową (jogurt naturalny, granola owocowa),
talerzyk owocowo – warzywny ‘’ banan, marchew, ogórek świeży ’’
OBIAD: Rosół z makaronem – gluten (zboże) (wywar mięsno – warzywny – seler,
makaron – gluten ,kapusta włoska ,por ,marchew , pietruszka, lubczyk, cebula, czosnek, mięso wołowe,
mięso z kurczaka, przyprawy) a’la gołąbki w sosie pomidorowym ( pręga wołowa, kasza manna – gluten , ryż, jaja, kapusta biała, mąka pszenna – gluten , koncentrat pomidorowy, śmietana , przyprawy),
sałata lodowa z sosem winegret , kompot wieloowocowy.
18.09.2025 CZWARTEK
ŚNIADANIE: Kakao (mleko) , chleb pszenno – żytni , orkisz, graham(gluten), masło ,
szynka, pomidor malinowy, ogórek kiszony
II ŚNIADANIE: Galaretka owocowa , talerzyk owocowo – warzywny
‘’nektarynka ,kalarepa, pomidor koktajlowy’’
OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem (wywar warzywny – seler ,koperek , ryż , śmietana ,przyprawy),
kasza bulgur – gluten na parze z pulpetem w sosie (kark , jaja,mąka pszenna – gluten ,cebula, czosnek,
olej rzepakowy, przyprawy), buraki tarte z chrzanem , kompot wieloowocowy.
19.09.2025 PIĄTEK
ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,
pasta z jaj, szczypiorek, rzodkiewka
II ŚNIADANIE: Ryż na mleku z jabłkiem prażonym, talerzyk owocowo – warzywny
‘’ śliwka, ogórek świeży, papryka ’’
OBIAD: Zupa pieczarkowa z zacierką – gluten( wywar warzywny – seler, zacierka – gluten , pieczarki,
śmietana ,przyprawy), ziemniaki, kotleciki rybne ( filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, ser żółty ,
olej rzepakowy, przyprawy), surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką , kompot wieloowocowy.