Nasze Posiłki

 

 

                                                                                

                              

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

 

 

20.10.2025 PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko) ,chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło , tuńczyk,

cebula zielona, papryka

II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku z orzechami i rodzynkami, talerzyk owocowo – warzywny

‘‘gruszka, rzodkiewka, kalarepa ’’

OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami ( wywar mięsno – warzywny seler, czosnek, ziemniaki ,boczek,

groch łuskany, przyprawy),ryż na parze ,filet z indyka, w sosie słodko – kwaśnym

(filet z indyka , ananas, papryka, pomidory) , marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.

 

21.10.2025 WTOREK

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto) , chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,

pasta z jaj, szczypiorek, rzodkiewka

II ŚNIADANIE: Coktail owocowy (jogurt naturalny , kefir ,owoc – jagoda, cukier),

talerzyk owocowo – warzywny‘’ jabłko, marchew, ogórek świeży ’’

OBIAD: Krem brokułowy z grzankami – gluten (wywar warzywny – seler ,grzanki – gluten , brokuły,

mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy), ziemniaki, kotlet mielony

(kark, jaja , bułka tarta – gluten ,cebula ,czosnek ,olej rzepakowy, przyprawy), kapusta zasmażana

( kapusta, masło, mąka pszenna – gluten ,przyprawy), kompot wieloowocowy.

 

22.10.2025 ŚRODA

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko), bułka pszenna – gluten, masło, filet drobiowy,

pomidor malinowy, ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Budyń czekoladowy (mleko, mąka ziemniaczana, kakao – gluten, cukier),

talerzyk owocowo – warzywny ’’melon, papryka, kalarepa’’

OBIAD: Rosół z makaronem – gluten (zboże) (wywar mięsno – warzywny – seler,

makaron – gluten ,kapusta włoska ,por ,marchew , pietruszka, lubczyk, cebula, czosnek, mięso wołowe,

mięso z kurczaka, przyprawy) a’la gołąbki w sosie pieczarkowym ( pręga wołowa, kasza manna – gluten , ryż, jaja, kapusta biała, mąka pszenna – gluten , pieczarki, śmietana , przyprawy),

sałata lodowa z sosem winegret , kompot wieloowocowy.

 

23.10.2025 CZWARTEK

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,

pasta z sera białego ze szczypiorkiem i rzodkiewką

II ŚNIADANIE: Herbata miętowa ,babka piaskowa (kakao, mleko, jaja, mąka pszenna – gluten , cukier, masło),

talerzyk owocowo – warzywny ’’kiwi, pomidor koktajlowy, ogórek świeży’’

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem – gluten (zboże) (wywar warzywny – seler , makaron – gluten, koncentrat pomidorowy ,śmietana, przyprawy),ziemniaki, ryba miruna – smażona (filet z miruny, jaja,

bułka tarta – gluten, olej rzepakowy, mąka pszenna gluten, przyprawy),

surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , kompot wieloowocowy.

 

24.10.2025 PIĄTEK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło, kiełbasa żywiecka,

ogórek kiszony, pomidor malinowy

II ŚNIADANIE: Galaretka owocowa, talerzyk owocowo – warzywny ‘’jabłko , papryka, kalarepa’’

OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami ( wywar warzywny – seler ,ziemniaki, buraki, czosnek,

śmietana , przyprawy), pierogi – gluten z truskawkami , borówkami i serem białym (ser biały ,truskawki, jaja, mąka pszenna – gluten, śmietana, cukier, masło ) ,marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.

 

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.       Polityka prywatności
ZGADZAM SIĘ

Ułatwienia dostępu