Nasze Posiłki

                                                                             JADŁOSPIS

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

15.12.2025 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto),chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło , tuńczyk,cebula zielona, papryka

II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy ( truskawki, mąka ziemniaczana , cukier), Crispi natural,

talerzyk owocowo – warzywny‘’ jabłko, rzodkiewka , ogórek świeży’’

OBIAD: Zupa ziemniaczana z mięsem (wywar mięsno – warzywny – seler, ziemniaki , przyprawy),

makaron – gluten (zboże) z serem białym, marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.

16.12.2025 WTOREK

ŚNIADANIE: Kakao (mleko) ,tosty na ciepło – masło, chleb tostowy – pszenny (gluten )

z serem żółtym , szynką i ketchupem

II ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku z orzechami i rodzynkami, talerzyk owocowo – warzywny

‘’ mandarynka, kalarepa, papryka’’

OBIAD: Krem z zielonego groszku z grzankami – gluten (wywar warzywnyseler,

grzanki – gluten, groszek zielony, mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy), ziemniaki, kotlet mielony

(kark, jaja , bułka tarta – gluten ,cebula ,czosnek ,olej rzepakowy, przyprawy), kapusta zasmażana

( kapusta, masło, mąka pszenna – gluten ,przyprawy), kompot wieloowocowy.

17.12.2025 ŚRODA

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,

serek almette, rzodkiewka, ogórek świeży

II ŚNIADANIE: Galaretka owocowa, talerzyk owocowo – warzywny

‘’ banan, marchew, pomidor koktajlowy ’’

OBIAD: Rosół z makaronem – gluten (zboże) (wywar mięsno – warzywny – seler,

makaron – gluten ,kapusta włoska ,por ,marchew , pietruszka, lubczyk, cebula, czosnek, mięso wołowe,

mięso z kurczaka, przyprawy) a’la gołąbki w sosie pieczarkowym ( pręga wołowa, kasza manna – gluten , ryż, jaja, kapusta biała, mąka pszenna – gluten , pieczarki, śmietana , przyprawy),

sałata lodowa z sosem winegret , kompot wieloowocowy.

18.12.2025 CZWARTEK

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto), pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,

pasta z jaj, szczypiorek , rzodkiewka

II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy (mleko, mąka ziemniaczana, cukier), talerzyk owocowo – warzywny

‘’ owoc – kaki, kalarepa, papryka’’

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem – gluten (zboże) (wywar warzywnyseler , makaron – gluten, koncentrat pomidorowy ,śmietana, przyprawy), ryż na parze, potrawka z indyka (filet z indyka, włoszczyzna,

mąka pszenna – gluten, śmietana ,olej rzepakowy, przyprawy), marchew na parze ,kompot wieloowocowy.

19.12.2025 PIĄTEK

ŚNIADANIE: Kakao (mleko) , chleb pszenno – żytni , orkisz, graham(gluten), masło ,szynka,

pomidor malinowy, ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Mleko, babka piaskowa (kakao, mleko, jaja, mąka pszenna – gluten , cukier, masło),

talerzyk owocowo – warzywny‘’ kiwi, kalarepa, rzodkiewka’’

OBIAD: Krupnik – gluten (wywar warzywny – seler, kasza jęczmienna – gluten, śmietana, przyprawy),

ziemniaki, ryba miruna – smażona (filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, olej rzepakowy,

mąka pszenna gluten, przyprawy), fasola szparagowa ( fasola, masło, bułka tarta – gluten, przyprawy),

kompot wieloowocowy.




[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.       Polityka prywatności
ZGADZAM SIĘ

Ułatwienia dostępu