DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ
18.11.2024 PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , weka – gluten , masło, dżem 100%
II ŚNIADANIE: Budyń czekoladowy (mleko, mąka ziemniaczana, kakao – gluten, cukier), talerzyk owocowo – warzywny ‘’ gruszka , papryka , ogórek świeży ’’
OBIAD: Zupa ziemniaczana (wywar warzywny – seler, ziemniaki, śmietana ,przyprawy) makaron spaghetti – gluten ( zboże) z mięsem, pieczarkami, pomidorami i serem żółtym (mięso – kark, pomidory, czosnek, cebula, pieczarki, ser żółty ,olej rzepakowy, przyprawy),marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.
19.11.2024 WTOREK
ŚNIADANIE: Kakao (mleko) ,bułka pszenna – gluten, masło, szynka, pomidor malinowy, ogórek kiszony
II ŚNIADANIE: Kasza jaglana na mleku z musem malinowym, talerzyk owocowo – warzywny
‘’jabłko, rzodkiewka, kalarepa’
OBIAD: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym – gluten (wywar warzywny – seler ,groszek ptysiowy ,brokuły, mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy), ziemniaki, podudzie z kurczaka pieczone, sałatka z pomidorów ze śmietaną, kompot wieloowocowy.
20.11.2024 ŚRODA
ŚNIADANIE: Bawarka (mleko) , chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło ,serek almette , ogórek świeży, rzodkiewka
II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy ( truskawki, mąka ziemniaczana, cukier) , chrupki kukurydziane, talerzyk owocowo – warzywny ‘’banan , papryka, kalarepa’’
OBIAD: Rosół z makaronem – gluten (zboże) (wywar mięsno – warzywny – seler,
makaron – gluten ,kapusta włoska ,por ,marchew , pietruszka, lubczyk, cebula, czosnek, mięso wołowe, mięso z kurczaka, przyprawy) a’la gołąbki w sosie pomidorowym ( pręga wołowa, kasza manna – gluten , ryż, jaja, kapusta biała, mąka pszenna – gluten , koncentrat pomidorowy, śmietana, przyprawy), sałata lodowa z sosem winegret , kompot wieloowocowy.
21.11.2024 CZWARTEK
ŚNIADANIE: Kawa – inka( jęczmień, żyto) , chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło, pasta z jaj, szczypiorek , rzodkiewka
II ŚNIADANIE: Ser biały na słodko z musem brzoskwiniowym, talerzyk owocowo – warzywny
‘’owoc – kaki, ogórek świeży, marchew’’
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar warzywny – seler ,ryż , koncentrat pomidorowy, śmietana, przyprawy),kasza jęczmianna – gluten na parze z gulaszem drobiowym (mięso – filet z indyka, mąka pszenna – gluten ,cebula ,czosnek ,olej rzepakowy, przyprawy),buraki tarte z chrzanem, kompot wieloowocowy.
22.11.2024 PIĄTEK
ŚNIADANIE: Kakao ( mleko), chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło,
kabanos wieprzowy, pomidor malinowy, ogórek kiszony
II ŚNIADANIE: Mleko , bułeczki maślane – gluten (drożdże, jaja, mąka pszenna – gluten,
cukier, masło) , talerzyk owocowo – warzywny ,, mandarynka, kalarepa, papryka’’
OBIAD: Zupa pieczarkowa z zacierką – gluten( wywar warzywny – seler, zacierka – gluten , pieczarki, śmietana, przyprawy),ziemniaki, ryba miruna – smażona (filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, olej rzepakowy, mąka pszenna – gluten, przyprawy),surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot wieloowocowy.