Nasze Posiłki

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

 

18.11.2024  PONIEDZIAŁEK

  ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , weka – gluten , masło, dżem 100%

  II ŚNIADANIE: Budyń czekoladowy (mleko, mąka ziemniaczana, kakao – gluten, cukier), talerzyk owocowo – warzywny ‘’ gruszka , papryka , ogórek świeży ’’

OBIAD: Zupa ziemniaczana (wywar  warzywny – seler, ziemniaki, śmietana ,przyprawy) makaron spaghetti – gluten ( zboże) z mięsem, pieczarkami, pomidorami i serem żółtym (mięso – kark, pomidory, czosnek, cebula, pieczarki, ser żółty ,olej rzepakowy, przyprawy),marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.  

 

 

19.11.2024   WTOREK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko) ,bułka pszenna – gluten, masło, szynka, pomidor malinowy, ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Kasza jaglana na mleku z musem malinowym, talerzyk owocowo – warzywny

‘’jabłko, rzodkiewka, kalarepa’

OBIAD: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym – gluten (wywar warzywny – seler ,groszek  ptysiowy ,brokuły, mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy), ziemniaki, podudzie z kurczaka pieczone, sałatka z pomidorów ze śmietaną, kompot wieloowocowy.

 

 

20.11.2024  ŚRODA

 

ŚNIADANIE: Bawarka (mleko) , chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło ,serek almette , ogórek świeży, rzodkiewka

                       II ŚNIADANIE: Kisiel owocowy ( truskawki, mąka ziemniaczana, cukier) , chrupki kukurydziane,  talerzyk owocowo – warzywny ‘’banan , papryka, kalarepa’’

      OBIAD: Rosół z makaronem – gluten (zboże) (wywar mięsno – warzywny – seler,

makaron – gluten ,kapusta włoska ,por ,marchew , pietruszka, lubczyk, cebula, czosnek, mięso wołowe, mięso z kurczaka, przyprawy) a’la gołąbki w sosie pomidorowym ( pręga wołowa, kasza manna – gluten , ryż, jaja, kapusta biała, mąka pszenna – gluten , koncentrat pomidorowy, śmietana, przyprawy), sałata lodowa  z sosem winegret , kompot wieloowocowy.

 

 

               21.11.2024  CZWARTEK

 

ŚNIADANIE: Kawa inka( jęczmień, żyto)  , chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło, pasta z jaj, szczypiorek , rzodkiewka       

II ŚNIADANIE: Ser biały na słodko z musem brzoskwiniowym, talerzyk owocowo – warzywny

       ‘’owoc – kaki, ogórek świeży, marchew’’                     

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (wywar warzywny – seler ,ryż , koncentrat pomidorowy, śmietana, przyprawy),kasza jęczmianna – gluten na parze z gulaszem drobiowym (mięso – filet z indyka, mąka pszenna – gluten ,cebula ,czosnek ,olej rzepakowy, przyprawy),buraki tarte z chrzanem, kompot wieloowocowy.

 

 

22.11.2024  PIĄTEK

 

ŚNIADANIE: Kakao ( mleko), chleb pszenno – żytni, orkisz, graham (gluten), masło,

           kabanos wieprzowy, pomidor malinowy, ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Mleko , bułeczki maślane  – gluten (drożdże, jaja, mąka pszenna – gluten,   

cukier, masło)  , talerzyk owocowo  – warzywny ,, mandarynka, kalarepa, papryka’’

OBIAD: Zupa pieczarkowa z zacierką – gluten( wywar warzywny – seler, zacierka – gluten , pieczarki, śmietana, przyprawy),ziemniaki, ryba miruna – smażona (filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, olej rzepakowy, mąka pszenna gluten,  przyprawy),surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot wieloowocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.       Polityka prywatności
ZGADZAM SIĘ

Ułatwienia dostępu