Nasze Posiłki

 

                                                                             JADŁOSPIS

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

 

 

8.12.2025 PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi , weka – gluten, masło, miód

II ŚNIADANIE: Budyń czekoladowy (mleko, mąka ziemniaczana, kakao – gluten, cukier),

talerzyk owocowo – warzywny ‘’pomarańcz, ogórek świeży, papryka’’

OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami ( wywar mięsno – warzywny seler, czosnek, ziemniaki ,boczek,

groch łuskany, przyprawy), makaron spaghetti – gluten ( zboże) z mięsem, pieczarkami, pomidorami i

serem żółtym (mięso – kark, pomidory, czosnek, cebula, pieczarki, ser żółty ,olej rzepakowy, przyprawy),

marchew do gryzienia, kompot wieloowocowy.

 

9.12.2025 WTOREK

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,

jajo – gotowane ,papryka, ogórek świeży

II ŚNIADANIE: Jogurt owocowy (jogurt naturalny, owoc – jagoda, cukier),

talerzyk owocowo – warzywny ‘‘jabłko, rzodkiewka, kalarepa’’

OBIAD: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym – gluten (wywar warzywny – seler ,

groszek ptysiowy – gluten, dynia, mąka pszenna – gluten, śmietana, przyprawy),ziemniaki, filet z kurczaka smażony (filet z kurczaka, jaja, mąka pszenna – gluten ,olej rzepakowy, bułka tarta – gluten, przyprawy),

marchew gotowana z groszkiem( marchew, groszek, masło, mąka pszenna – gluten , przyprawy),

kompot wieloowocowy.

 

10.12.2025 ŚRODA

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko), chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło,

pasta z sera białego ze szczypiorkiem i rzodkiewką

OBIAD: Zupa neapolitańska z makaronem – gluten (zboże),mięsem i serem żółtym

( wywar mięsno – warzywny seler, makaron – gluten , śmietana, ser żółty , filet z indyka, przyprawy)

ryż na parze , schab duszony w sosie ( schab, olej rzepakowy, mąka pszenna – gluten, czosnek, przyprawy) ,

surówka z białej kapusty (kapusta biała, marchew, jabłko, kukurydza, śmietana , majonez),

kompot wieloowocowy.

II ŚNIADANIE: Crispi natural, soczek jabłkowy, talerzyk owocowo – warzywny

‘‘banan, pomidor koktajlowy, ogórek świeży’’

 

11.12.2025 CZWARTEK

 

ŚNIADANIE: Bawarka (mleko), pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło, ryba wędzona ,

cebula zielona , papryka

II ŚNIADANIE: Mleko ,chałka – gluten z dżemem 100% , talerzyk owocowo – warzywny

‘’ owoc – kaki, kalarepa, marchew ’’

OBIAD: Zupa pieczarkowa z zacierką – gluten( wywar warzywny – seler, zacierka – gluten, pieczarki,

śmietana ,przyprawy), kasza jęczmienna – gluten na parze z pulpetem w sosie (kark , jaja,

mąka pszenna – gluten ,cebula, czosnek, olej rzepakowy, przyprawy), buraki tarte z jabłkiem ,

kompot wieloowocowy.

 

12.12.2025 PIĄTEK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko) , chleb pszenno – żytni , orkisz, graham(gluten), masło ,

kiełbasa żywiecka, pomidor malinowy, ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Herbata miętowa, sernik (ser biały, jaja, cukier , mąka ziemniaczana, masło),

talerzyk owocowo – warzywny‘’ mandarynka, kalarepa, papryka ’’

OBIAD: Zupa grysikowa – gluten ( wywar warzywny- seler, kasza manna – gluten, przyprawy) ,

ziemniaki, kotleciki rybne ( filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, ser żółty ,olej rzepakowy, przyprawy),

surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką, kompot wieloowocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.       Polityka prywatności
ZGADZAM SIĘ

Ułatwienia dostępu