Nasze Posiłki

DZIECI MIĘDZY POSIŁKAMI DOSTAJĄ DO WYBORU KOMPOT LUB WODĘ

 

6.05.2024  PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto) ,chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło , tuńczyk, cebula zielona , papryka

II ŚNIADANIE: Kasza jaglana  na mleku z musem truskawkowym , talerzyk owocowo – warzywny

 „mandarynka , kalarepa , rzodkiewka”

OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami ( wywar mięsno – warzywny – seler ,groch łuskany, boczek, ziemniaki, czosnek, przyprawy) ,makaron – gluten (zboże) z serem białym , marchew do gryzienia ,kompot wieloowocowy.

 

7.05.2024  WTOREK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko), chleb pszenno – żytni , orkisz, graham ( gluten), masło,

pasta z jaj, rzodkiewka , ogórek świeży

II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy  (mleko, mąka ziemniaczana ,cukier),

 talerzyk owocowo – warzywny „jabłko, marchew, pomidor koktajlowy”

OBIAD: Zupa kalafiorowa z makaronem – gluten (zboże) (wywar warzywny – seler ,makaron – gluten, kalafior, śmietana ,przyprawy),kasza bulgur – gluten na parze , pieczeń rzymska (mięso – kark ,jaja cebula ,czosnek,  mąka pszenna – gluten , olej rzepakowy, przyprawy), surówka z białej kapusty ( kapusta biała, marchew, jabłko, kukurydza, śmietana, majonez), kompot wieloowocowy.

 

8.05.2024  ŚRODA

 

                ŚNIADANIE: Zupa mleczna  z płatkami kukurydzianymi , weka – gluten , masło, dżem 100%                 

II ŚNIADANIE: Galaretka owocowa ,talerzyk owocowo – warzywny „banan, papryka, kalarepa’’

OBIAD: Krem dyniowy z grzankami – gluten ( zboże)  (wywar warzywny- seler , grzanki – gluten,

mąka pszenna – gluten, dynia, śmietana, przyprawy), ziemniaki, filet z kurczaka smażony

( filet z kurczaka, jaja, mąka pszenna – gluten , olej rzepakowy, bułka tarta – gluten, przyprawy),

mizeria ze śmietaną, kompot wieloowocowy.

 

9.05.2024  CZWARTEK

 

ŚNIADANIE: Kawa – inka ( jęczmień , żyto) ,chleb pszenno – żytni ,orkisz, graham (gluten), masło, pasta wiosenna z sera białego  ze szczypiorkiem i rzodkiewką

II ŚNIADANIE: Herbata  miętowa , babka piaskowa (kakao, mleko, mało, jaja, cukier, mąka pszenna – gluten ),talerzyk owocowo – warzywny „gruszka, marchew, ogórek świeży’’

OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem (wywar warzywny – seler, ryż , koperek, śmietana, przyprawy),

  łazanki z mięsem i kapustą ( mięso wieprzowe – łopatka , makaron – gluten, kapusta biała,

  olej rzepakowy, przyprawy), marchew do gryzienia , kompot wieloowocowy.

 

 

10.05.2024  PIĄTEK

 

ŚNIADANIE: Kakao (mleko) , chleb pszenno – żytni , orkisz, graham(gluten), masło , filet drobiowy , pomidor malinowy, ogórek kiszony

II ŚNIADANIE: Ryż na  mleku z jabłkiem prażonym, talerzyk owocowo – warzywny ‘’kiwi, papryka ,kalarepa’’                

OBIAD: Zupa pieczarkowa z zacierką – gluten ( wywar warzywny – seler, zacierka – gluten, śmietana, pieczarki przyprawy),ziemniaki, klops rybny( filet z miruny, jaja, bułka tarta – gluten, ser żółty ,olej rzepakowy, przyprawy),fasola szparagowa (fasola , masło, bułka tarta – gluten, przyprawy), kompot wieloowocowy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.       Polityka prywatności
ZGADZAM SIĘ

Ułatwienia dostępu